Nyheder

———————————————————- 

En lille rundtur i Galleri Soli, samt et interview med Soli

Hermed et link til dit interview på vores YouTube kanal som kan benyttes frit:

Hold venligst øje med vores sendeplan på vores hjemmeside www.kiptv.dk for at se hvornår dit program bliver sendt på Kanal Øst (formentlig omkring midt maj 2020).

Sorø Kommunes Kulturpris 2018 tilfalder billedkunstner Soli Madsen

Pressemeddelelse Kulturpris 2018 10

Pressemeddelelse Kulturpris 2018

– Det er nemmere og mere essentielt for mig at male end at trække vejret. Ordene er Soli Madsens, som er dette års kulturprismodtager. Hun åbnede for to år siden galleri på Peter Damsvej i Sorø. Her mødes beskueren af hendes farverige kunst, der både rummer fortællinger og spørgsmål. For Soli har meget på hjerte og det formidler hun gennem sin kunst.

Soli Madsen er ikke interesseret i at forarge eller skildre livets skyggesider. Hendes kunst kredser i stedet om det livsbekræftende og det smukke. – Jeg ønsker at videregive et positivt livssyn, for jeg tror på, at skønhed vil sejre over ondskab. Det er et bevidst valg, at jeg fokuserer på det skønne. Jeg kunne sagtens have valgt det modsatte, for mit liv har ikke altid været en dans på roser, fortæller Soli, der har malet hele sit liv.

Hun blev som ung inspireret af Leonardo Da Vinci, der på sit dødsleje skulle have fortrudt, at han havde brugt for meget tid på at tegne krigsmaskiner og andre opfindelser fremfor at male flere kunstværker. Sådan skulle det ikke gå hende, og hun har udstillet sin kunst flere hundrede steder i både ind- og udland, vundet priser og fået legater.

Nu slår hun sine folder i Sorø, hvor man kan se hendes kunst i galleriet på Peter Damsvej 70. Galleriet danner også ramme om skiftende udstillinger med andre kunstneres værker.

Om kulturprisen

Kulturprisen gives hvert år til en person, forening eller institution, som har gjort sig særligt bemærket på det kulturelle område. Det er Kultur- og Fritidsudvalget, som hvert år vælger, hvem der skal modtage prisen, som foruden hæder og ære er på 5.000 kroner. Prisen blev første gang uddelt i 2007.

Tidligere prismodtagere:

 • 2017: Lørdag i Hallen
 • 2016: Kyndelmisse
 • 2015: Sorø Jazzfestival
 • 2014: Bogcafeen i Stenlille Kulturhus
 • 2013: Kunstnergaarden i Dianalund
 • 2012: Helge Torm
 • 2011: Kirsten Ernst
 • 2010: Sorø Kultur og fritidscenter
 • 2009: Liv i Stenlille for Stenlille Festivalen.
 • 2008: Museumsdirektør Ea Stevns Matzon
 • 2007: Ruds Vedby Borgspil

Prisen overrækkes ved et arrangement onsdag den 31. oktober kl. 19.00 i Galleri Soli, Peter Damsvej 70 i Sorø.

Alle er hjerteligt velkomne

For yderligere information kontakt:

Formand for Kultur og Fritidsudvalget, Bo Christensen: 24 21 01 98


Fødselsdag 2017

Galleri Soli fejrer 1 års fødselsdag!

I den anledning gives der 25 % rabat, i hele august,  på alle billeder i galleriet, ligesom der også vil være tilbud på en del glaskunst af Cecilia Madsen!


Soli udstiller i Bologna Italien

28. november – 10. december 2015

Lt_def

Lt_15


invitation strasbourg EN


Soli med på stor International Art Udstilling i London:

“Lights in the Winther” – International art exhibition

“LA GALLARIA PALL MALL” Royal Opera Arcade 30, London

http://www.lagalleria.org/_photo_12199706.html#photos_id=12199706
london_2013_1

Soli vinder Bronze i Holland på Five Golden Stars International Art Gallery i Holland

Third price Bronze winner competitons 2013, Soli Madsen from Denmark with her own unique inspiration work. Soli Madsen owner from a art gallery in Denmark also member from Five Golden Stars Art Gallery will stay always under year competitions 2013 on our gallery. Congratulations from the Jury and crew www.fivegoldenstarsinternationalartgallery.com

Bronze2013-300kB